Eksporterende virksomheder er mere produktive end tilsvarende virksomheder, som ikke eksporterer. Men det er kun omkring 100 virksomheder, som står for halvdelen af Danmarks eksport, og hvis nogle af disse mister markedsandele eller flytter til udlandet, kan det medføre betydelige tab i danske eksportindtægter. Derfor er det afgørende, at flere virksomheder søger ud på fjernere markeder med flere potentielle kunder og højere vækst.

Viden- og netværksmødet giver dig viden om de muligheder, der findes for virksomheder med eksportpotentiale, og vi sætter fokus på, hvordan vi som erhvervsfremmesystem bliver endnu bedre til at anspore virksomheder til øget eksport.

Dagens oplægsholdere
Lill Andersen fra Center for Vækstanalyse giver dig et indblik i landets eksporterende virksomheder med særligt fokus på Region Hovedstaden og Region Sjælland - hvem er det egentlig, der eksporterer, og hvordan går det?

Herefter møder du internationaliseringskonsulent Katrine Folkmann, som giver et overblik over Eksportrådets services, skræddersyede løsninger og tilskudsprogrammer. Katrine fortæller desuden om tendenserne for de eksporterende virksomheder, som hun gennem sit arbejde har været i kontakt med.

Niels Boje Lund, projektleder i Væksthus Hovedstadsregionen, fortæller om programmet Vækst Gennem Internationalisering -  et ­­­program for virksomheder, der ønsker at vokse gennem eksport og forbedre deres succesrate.

Til slut får du et indblik i en eksporterende virksomhed. Nicolai Okkels fortæller om sin designvirksomhed, som laver wayfinding - altså skiltning til komplekse byggerier som sygehuse og lufthavne. Du hører om virksomhedens erfaringer med salg til andre lande, og hvordan det er at drive en virksomhed, når det danske marked er for lille.

Fælles workshop
Med udgangspunkt i de fire oplæg inviteres du til at deltage i en workshop, hvor vi sammen skal finde metoder til i endnu højere grad at inspirere regionernes virksomheder til at eksportere mere og tidligere i udviklingen.

Programmet afsluttes med frokost. Bagefter er der mulighed for at se Innovation House China-Denmark, som er Danmarks nye Vækstfabrik for virksomheder med fokus på Kina, hvor Karin Vith Ankerstjerne viser rundt.

Tilmelding

Program - fredag 19.05.2017

8.30-9.00 Morgenmad

9.00 Velkommen
//Julie Pi, sekretariatsleder, Greater Copenhagen Academy
//Karin Vith Ankerstjerne, General Manager, Innovation House China-Denmark

Deltagerpræsentationer ved bordene

9.30 Danske virksomheders eksport
//Lill Andersen, seniorøkonom, Center for Vækstanalyse

Eksportrådets ydelser
//Katrine Folkmann, internationaliseringsrådgiver, Udenrigsministeriet, Eksportrådet & Væksthus Sjælland

10.15-10.25 Pause

Vækst Gennem Internationalisering
//Niels Boje Lund, projektleder, Væksthus Hovedstadsregionen

Case: Når Danmark er for lille
//Nicolai Okkels, partner, Triagonal

11.15-12.00 Workshop
Hvordan kan vi inspirere regionernes virksomheder til at eksportere mere og tidligere i udviklingen?

12.00-13.00 Frokost

13.00-13.30 Rundvisning i Innovation House China-Denmark

Om stedet

Asia House
Indiakaj 16
2100 København Ø

Asia House ligger ca. 10 minutters gang fra Østerport St. Indiakaj ligger i Grøn Betalingszone, hvor du skal betale 19 kr. pr. time for at parkere i dagtimerne.

Asia House blev oprindeligt bygget i 1898 af  som hovedkvarter for Det Østasiatiske Kompagni (ØK). I dag rummer huset Asia House Foundation, Asia Business Forum og Copenhagen Chambers. Glæd dig til en dag i nostalgiske og internationale rammer!

Arrangementet er for dig...

der har virksomhedskontakt som en del af dit daglige arbejde og ønsker at blive endnu bedre til at understøtte virksomhedernes vækst. Arrangementet er gratis, men det er kun muligt at deltage, hvis du er omfattet af GCAs målgruppe. Læs mere her

Vidste du...

...at Danmark årligt eksporterer varer for over 100.000 kr. pr. indbygger.
Se mere statistik om Danmarks udenrigshandel på www.dst.dk

Vil du vide mere?

Hvis du vil vide mere om arrangementet, så ring til Laura Sophie Jantzen på 71 99 00 14.