GREATER COPENHAGEN ACADEMY

Fremtidens virksomheder

Kom med den 14. december, når vi inviterer indenfor i Danmarks første iværksætterklub for børn og unge - Skaberiet i Gentofte. Brug en formiddag i erhvervsfremme sammen med dine kolleger og bliv klogere på fremtiden.

Mød Tænketanken Demokratisk Erhverv, der arbejder med at udvikle og fremme demokratisk eje af virksomheder. Hør hvordan de nye medejerskabsmodeller kan bruges som vækststrategi i fremtidens virksomheder.

Hvordan skaber man en virksomhed med community building?

Mød Thank You Studio og få et indblik i en ny måde at tænke virksomhedsudvikling på. Hvordan kan online tilstedeværelse og et verdensomspændende netværk komme til at give bedre bundlinje og vækst? 

Kom også indenfor i Skaberiet i Gentofte, hvor børnene går til iværksætteri og kreativitet. Kan vi skabe et iværksættersamfund, og hvordan tænker fremtidens iværksættere? Hør hvordan man i Skaberiet kombinerer kreativitet og forretning – for børn.

Der er god tid til at networke med de andre deltagere og få diskuteret, hvordan vi kan hjælpe fremtidens virksomheder bedre på vej.

Se programmet og tilmeld dig her

I foråret 2018 afholder Greater Copenhagen Academy 5 arrangementer i region Hovedstaden, region Sjælland og region Skåne for ansatte med virksomhedskontakt. De 5 arrangementer er en del af Interreg forprojektet "No wrong door".

Arrangementerne byder på spændende oplægsholdere og ny indsigt i de udvalgte temaer. Der vil være workshops til hvert arrangement, hvor vi dels skal arbejde med temaet, dels undersøge hvordan de tre regioner i højere grad kan samarbejde på tværs. 

GCAs aktiviteter afholdes i region Hovedstaden, region Sjælland eller region Skåne. Den præcise lokation står under hvert arrangement.

04.04.2018: De nye iværksættere

En ny generation af iværksættere er på vej, som ændrer iværksætterlandskabet: de nye iværksættere arbejder på andre platforme end tidligere, og de anvender i højere grad fx bloggere, influencers og sociale medier til at komme ud i verden.

På Copenhagen School of Entrepreneurship, CBS’ center for praktisk iværksætteri for studerende, skal vi møde nogle af de nye iværksættere og høre mere om deres måde at lave virksomheder på.

Se programmet og tilmeld dig her

 

13.04.2018: Digitalisering til øget vækst

Virksomheder, der anvender nye digitale teknologier, er mere produktive og vokser hurtigere end andre virksomheder. Digitalisering giver mange muligheder - fra automatisering af processer med industrirobotter til at bruge Big Data i produktudviklingen.

Men hvordan kan mindre virksomheder bruge digitaliseringens fordele til fx ressourcefrigørelse og markedsføring?

Se programmet og tilmeld dig her

 

20.04.2018: Tiltrækning af kvalificeret arbejdskraft

Mange virksomheder har svært ved at tiltrække kvalificeret arbejdskraft, og fremskrivningerne viser, at det bliver et stigende problem.

Vi sætter fokus på, hvad virksomheder kan gøre for at tiltrække den arbejdskraft, som de har brug for: vi ser bl.a. på “millenials” som i disse år fylder mere og mere på arbejdsmarkedet, og vi hører hvordan virksomheder helt konkret kan bruge fx headhuntere og Copenhagen Capacity til at tiltrække talent.

Se programmet og tilmeld dig her

 

15.05.2018: Bæredygtighed som strategi

Et ensidigt fokus på profitmaksimering er ved at være fortid - virksomheder i dag er i højere grad formålsdrevne og skaber værdi for både kunder, medarbejdere og samfundet. Danske virksomheder har gode forudsætninger for at omstille sig til verdensmålene, fordi mange af dem i forvejen tænker bæredygtigt. Vi skal høre mere om, hvorfor det er en god idé for virksomheder at tænke bæredygtigt, og hvad de får ud af det.

Se programmet og tilmeld dig her

 

01.06.2018: Samskabelse

Samskabelse, eller co-creation, har gennem de sidste mange år vundet indpas i virksomheders produktudvikling. Men hvordan samskaber man i det offentlige, hvor der også er lovgivning og komplekse strukturer at tage hensyn til? Og hvordan ser det ud, hvis vi samskaber mere i erhvervsfremmesystemet?

På dette arrangement får du inspiration fra spændende samskabelsesprocesser, hvor både kommuner, virksomheder og borgere bliver involveret. Vi sætter fokus på, hvordan vi i erhvervsfremmesystemet kan blive bedre til at udvikle virksomhedsrettede services og tilbud, der imødekommer virksomhedernes efterspørgsel.

Se programmet og tilmeld dig her