Et ensidigt fokus på profitmaksimering er ved at være fortid - virksomheder i dag er i højere grad formålsdrevne og skaber værdi for både kunder, medarbejdere og samfundet. Danske virksomheder har gode forudsætninger for at omstille sig til verdensmålene, fordi mange af dem i forvejen tænker bæredygtigt. Vi skal høre mere om, hvorfor det er en god idé for virksomheder at tænke bæredygtigt, og hvad de får ud af det.

Oplægholderne
DI arbejder med at få flere virksomheder til at gøre verdensmålene til forretning og er i gang med at udvikle ny viden og nye metoder, der integrerer bæredygtighed i virksomhedernes produktion og værdikæder. Erik Thomas Johnson, Senior Advisor i DI, fortæller mere om forretningsmulighederne i at iværksættte konkrete handlinger, der strategisk og forretningsorienteret arbejder med FN’s Verdensmål.

Gladsaxe Kommune er i fuld gang med at indarbejde FN’s Verdensmål i kommunestrategien. Kommunen har bl.a. sat temaet på dagsordenen i virksomhedsnetværket KlimaKlar, der inspirerer lokale virksomheder til at se mulighederne og pengene i bæredygtighed. Erhvervsudviklingschef Freja Ludvigsen fortæller mere om kommunens arbejde med at skabe bæredygtig vækst og velfærd for en bedre by - og verden.

Krüger arbejder med bæredygtige løsninger til spildevand og bidrager på den måde til at bevare, udvikle og genvinde ressourcer, som er afgørende for menneskers liv. Med dette fokus arbejdede virksomheden allerede med FN's verdensmål inden de blev vedtaget i FN i 2015 - men hvad betyder det, at Krüger nu arbejder aktivt med målene? Anne Abraham, HR and Communication Director, fortæller mere om virksomhedens erfaringer med at bruge verdensmålene strategisk i forretningsudviklingen og kommunikationen.

Til slut samler vi dagen op med en workshop, hvor formålet er at kortlægge eksisterende tiltag og finde synergier mellem de 3 regioner.

Programmet slutter kl. 12.00, hvor Krüger byder på en let frokost.

Tilmelding

Arrangementet er en del af Interreg forprojektet "No wrong door".

Program - tirsdag 15.05.2018

8.30-9.00 Kaffe & croissanter

9.00-9.15 Velkommen
//Julie Pi, sekretariatsleder, Greater Copenhagen Academy
//Anne Abraham, HR and Communication Director, Krüger

9.15-9.30 Deltagerpræsentationer

9.30-10.00 Fra filantropi til forretning
//Erik Thomas Johnson, Senior Advisor, SDG / BOP Learning Lab, DI

10.00-10.30 Bæredygtighed i erhvervspolitikken
//Freja Ludvigsen, Erhvervsudviklingschef, Gladsaxe Kommune

10.30-10.45 Pause

10.45-11.15 Case: Krüger
//Anne Abraham, HR and Communication Director, Krüger

11.15-12.00 Workshop
Hvilke synergier findes der på tværs af de tre regioner?

12.00 Krüger byder på en let frokost

Om stedet

Krüger
Gladsaxevej 363
2860 Søborg

Krüger er en internationalt orienteret miljøvirksomhed, der gennem mere end 110 år har arbejdet med vandbehandling til kommuner, forsyninger og industrien. Målet er at levere bæredygtige løsninger til rensning og genanvendelse af vand til gavn for nutidens og fremtidens generationer. Hovedkontoret ligger i Søborg, og virksomheden har 450 medarbejdere i Danmark.

Arrangementet er for dig...

der har virksomhedskontakt som en del af dit daglige arbejde og ønsker at blive endnu bedre til at understøtte virksomhedernes vækst. Arrangementet er gratis, men det er kun muligt at deltage, hvis du er omfattet af GCAs målgruppe. Læs mere her

Vidste du...

...at en række undersøgelser viser, at mellem 70-90% af os tror, at forholdene i verden er meget værre end de i virkeligheden er. Det giver en følelse af håbløshed, når man tror, at det hele er værre end det er - men med den rette politik og rette hjælp fra omverdenen kan det faktisk godt lade sig gøre at ændre verden. Fx er andelen af ekstremt fattige faldet markant de seneste 100 år, og udryddelse af ekstrem fattigdom er nu inden for rækkevidde.

Læs mere om FN's verdensmål for bæredygtig udvikling her

Vil du vide mere?

Hvis du vil vide mere om arrangementet, så ring til Laura Sophie Jantzen på 71 99 00 14.