Mange virksomheder har svært ved at tiltrække kvalificeret arbejdskraft, og fremskrivningerne viser, at det bliver et stigende problem.

Vi sætter fokus på, hvad virksomheder kan gøre for at tiltrække den arbejdskraft, som de har brug for:
vi ser bl.a. på “millenials” som i disse år fylder mere og mere på arbejdsmarkedet, og vi hører hvordan virksomheder helt konkret kan bruge headhuntere og Copenhagen Capacity til at tiltrække talent. Vi skal også høre hvordan problemstillingen ser ud nu og i fremtiden for en konkret produktionsvirksomhed.

Oplægholderne
Som adm. direktør i Palle Knudsen Kunsttoffabrik er det en af Peter Rosenkrands' opgaver at sikre, at virksomheden hele tiden har de rigtige kompetencer. Peter fortæller om, hvordan han gør det i praksis - bl.a. ved at profilere virksomheden i lokale og nationale medier.

Bettina Wæde har på baggrund af mange års erfaring og 1:1 sparring med kandidater gjort det til sit speciale at afkode de forventninger, som millenials har til arbejdslivet. Bettina fortæller om den viden hun har opsamlet på området, og kommer med helt konkrete bud på, hvad virksomheder kan gøre for at tiltrække og fastholde den yngre del af arbejdskraften.

Copenhagen Capacity hjælper virksomheder med tiltrækning af talent gennem en række fokuserede kampagner. Dan Rosenberg, Senior Talent Acquisition Manager, fortæller om erfaringer fra tidligere kampagner og præsenterer kommende, som regionernes virksomheder kan blive en del af.

Til slut samler vi dagen op med en workshop, hvor formålet er at kortlægge eksisterende tiltag og finde synergier mellem de 3 regioner.

Programmet slutter kl. 12.00 og derefter er der mulighed for at spise frokost i KØS Café og måske gå på opdagelse i museet. Dette er der egenbetaling på.

Tilmelding

Arrangementet er en del af Interreg forprojektet "No wrong door".

Program - fredag 20.04.2018

8.30-9.00 Kaffe & croissanter

9.00-9.15 Velkommen
//Julie Pi, sekretariatsleder, Greater Copenhagen Academy

9.15-9.30 Deltagerpræsentationer

9.30-10.00 Case: Palle Knudsen Kunststoffabrik
//Peter Rosenkrands, adm. direktør

10.00-10.45 Millenials på arbejdsmarkedet
//Bettina Wæde, ejer, Wæde Consult

10.45-11.00 Pause

11.00-11.20 Tiltrækning af talent til Greater Copenhagen
//Dan Rosenberg, Senior Talent Acquisition Manager, Copenhagen Capacity

11.20-12.00 Workshop
Hvilke synergier findes der på tværs af de tre regioner?

12.00 Mulighed for frokost i KØS Café (NB! Egenbetaling på frokosten)

Om stedet

KØS - Museum for kunst i det offentlige rum
Foredragssalen
Nørregade 29
4600 Køge

KØS er Danmarks og et af verdens eneste museer for kunst i det offentlige rum. Museet beskæftiger sig i udstillinger, forskning og formidling med de helt særlige udfordringer og muligheder, som kunsten møder i det offentlige rum, og fortæller fascinerende kunsthistorie, der knytter sig til dette virkefelt for kunsten – fra konge og kirke til nutidens velfærdssamfund, hvor kunsten bl.a. integreres på offentlige institutioner og som motor for byudvikling.

Arrangementet er for dig...

der har virksomhedskontakt som en del af dit daglige arbejde og ønsker at blive endnu bedre til at understøtte virksomhedernes vækst. Arrangementet er gratis, men det er kun muligt at deltage, hvis du er omfattet af GCAs målgruppe. Læs mere her

Vidste du...

...at prognoser viser, at region Sjælland i 2020 kommer til at mangle ca. 1.800 med en kort videregående uddannelse, og region Hovedstaden kommer til at mangle ca. 2.500 med en teknisk mellemlang videregående uddannelse.

Læs mere om manglen på kvalificeret arbejdskraft i Danske Regioners analyse

Vil du vide mere?

Hvis du vil vide mere om arrangementet, så ring til Laura Sophie Jantzen på 71 99 00 14.